Kenneln


KENNEL BOLTILTORP

Kennelns ursprungslinjer är från Peter Johnsons "Downstreams Kennel" i England och de linjerna är vi noga med att bevara.

Vi vill behålla det exteriört goda och det arbetsvilliga i denna linje och naturligtvis det mentalt goda och fysiskt friska.


Eftersom vi tycker apporteringsträning, jaktprov och praktisk jakt är roligt och ger så mycket, så är det vad vi huvudsakligen sysslar med. Dessutom är det kul att ställa ut en exteriört bra hund, så den delen hinner vi också med.


1974 köpte vi Cerries Gimona (Ginnie),

e. CH Puhs Herakles u. Downstream Erinna, av Cerrie Hedin.

1976 fick vi vår första valpkull efter NUCH Baltazar undan SUCH NUCH Cerrie´s Gimona. I den kombinationen behöll vi två tikvalpar,

SUCH B. Tonic (Tonic) och B. Lorrie (Lorrie). Båda dessa hundar fick vi upp i elitklass på jaktprov och Lorrie var också en duktig brukshund.


Avelsarbetet fortsatte sedan med Tonic. Tack vare våra ambitiösa och framgångsrika valpköpare har vi erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris.


1985 åkte vi till kennel Almanza och fick hem en riktig liten guldklimp. Det var Bonnie, Almanza Born to be Alive.( Cerries Black Devil- Almanza Twinborn Twiggy)

En riktigt bra allround hund. Hon var en uppskattad spårhund av jägarna här hemma. Vi hade många trevliga stunder på jaktprov och utställningar med henne.

Hon fick tre valpkullar e: CH Lady Doc´s Natanel, CH Black Bowie och CH Almanza Name of the Game. Många avkommer har gjort bra ifrån sig på både utställningar o jaktprov. Själv kunde hon titulera sig Int SoNuch, Sjch. Hon vann Årets Flat två ggr och ytterligare en hel del vandringspriser.


1985 parade vi också B. Tonic med CH Almanza Dusty Gunfire. Det var en mycket lyckad kombination som resulterade i en kull med tre tikar. Carro, B. Cardamum var den ena tiken. En värdig kompis till Bonnie. Hon var en självskriven apportör. Peter har svårt att finna hennes like. Hon parades med Almanza Wild and Wonderful och CH Almanza Larry o Grady. Även här blev det en hel del avkommer som kom att göra bra ifrån sig, både på utställningar o jaktprov. Carro kunde vi titulera Such, SoNjch. Hon blev också Årets Flat och vann ytterligare några vandringspris. Hon vann tillsammans med Bonnie en hel del provvinster.


1992 var det året då vi parade Carro med Larry (Almanza Larry O´Grady) och i den kombinationen ville jag behålla en tik. Larry var en väldigt trevlig hund, dessutom var han utomordentligt stilig. Vi ringde Ragnhild Uhlin (Kennel Almanza) och frågade vad hon tyckte. Det hade varit aktuellt något år innan, men nu skulle det ske.

Ur denna kull behöll jag Greta, B. Grenache Rose´, men det var inte alldeles självskrivet. Det var fem tikar och tre tyckte jag var väldigt bra. Greta valde mig.

Hon var väldigt lik sin far i mångt och mycket, En hund som fixade några grå hår på min hjässa. Full av upptåg och full i skratt (bokstavligt). Jaktligt fick hon mycket av sin mor. En riktig viltfinnare som inte gav sig i första taget. Mycket duktig i vattenarbete och oerhört tålig. Hon var absolut till sin fördel på senhösten då det ställdes krav på starka hundar i kallt vatten.

Hon parades med Ljuva Mon´s Rasmus, Searovers Bourbon Vanilla och Gledill´s Diago Barre´. Hon titulerades Such, SoNjch. Hon vann Årets Flat två ggr och även en del andra vandringspriser.


1994 reste Peter till Stavanger med Gunnar och Helene Moe för att hämta en valptik från kennel Berenas . Hon var efter familjen Moes hane CH Black Bowie och Berenas Black Surprise. Hennes namn var Berenas Magical Star, Grynet. Detta var en mycket lyhörd o lättsam hund. Hon kom snabbt upp i elitklassen och tog två första pris där. Hon parades med, Searovers Captain, SLCH Black Mica´s Always An Anarchist och Nuch Carienas Twentythree-Eight.

Grynet blev Such och vann Lady Trofe´n 2001.


1999 reste vi till Märsta för att hämta hem Maja, Black Mica´s Extra Vaganza. Hon var efter B. Golden Mica som ägdes av Cecilia Edberg. Dimma hade lämnat bra avkommer och då hon skulle paras med Mirax Jason o Malley passade jag på att tinga en tik

Det har jag aldrig ångrat.

I Maja har jag alla de hundar som jag respekterat och tyckt så mycket om och hon har inte gjort mig besviken.

Maja är mycket med på praktiska jakter. Hon har godkänt A-prov och är Sjch. 2003 blev hon Årets Flat.

Hon är lik sin moster Greta i sitt sätt att arbeta och hennes främsta sida är hennes viltfinnarförmåga.


1999 passade också Peter på att skaffa sig en ny hund, en labrador från kennel Tandenbos, Tandebo´s Fabolous, Grodden. En härlig bekantskap som klarat av en etta i ekl.

Hon kommer till sin rätt på riktiga fågeljakter. En liten hetsporre, men mycket duktig viltfinnare, tyvärr lite för het för provverksamhet. Hon tillbringade sina sista år hos Britt-marie o Roger Jakobsson. Där fick hon fortsätta hjälpa till m jakterna o även hjälpa Peter  i Håbol. Nya vänner i kattvärlden fick hon också.


2002 skaffade sig också Peter charmtrollet i familjen.

Lille Måns, Iliadens Vind, en jaktspringerspaniel från

Willy Gustavsson o Monika Andersson. Det har varit en trevlig upplevelse. Peter lyckades få Måns till Sj(j)ch 2006 och har även startat på SM. Det var svårt. Nämnas ska också, att flera syskon till Måns blivit Sj(j)ch


Maja har parats med Nuch Berenas Midnight Rider och Multich Coalport Country Man. Från första kullen behöll vi en hane, Pelle, B. Poker Face född 2002. Honom fick vi tyvärr ta bort våren 2005 då han fick en cancer.

Han var nog en av lättaste hundar jag har tränat och det visade han också på de jaktprov han startade. Han var snabbt uppe i Ekl. En stor förlust. Vi hoppas på de avkommer han lämnat efter sig hos kennel Concurro och kennel Björshult. I Siggen kullen blev det full fart på valparna. Mkt jaktlust o full fart.

2005 åkte vi till Småland och parade med MultiCH Inkwells Let It Be, och det visade sig bli en lyckad kombination. De avkommorna har redan visat framfötterna både vad gäller jaktpr. o utställningar.


Peter hade också i den vevan bestämt sig för en ny labrador och efter samtal med Lena Brattsberg så hämtades Konrad hem,det var våren 2005. Searovers Ruffling Konrad. E: FTCH Willowyck Ruff, U: SEjch Searover Greta Garbo. Han är Peters favorit. Han har klarat av sina prov lätt och smidigt och år 2007 var han uppe i Ekl och blev godkänd i KKL. 2009 blev han godkänd i praktisk jakt av Erling Skotner tillsammans med Mason och Konrads syster Thea i Håbol på andjakt. 2010 på Ostkusten blev han SEJ(j)CH NOJCH


Vi bestämde oss 2005 att också skaffa lite nytt flatblod och kosan gick åter igen österut och till kennel Black Mica´s. Där fick jag välja på två tikar och lilla Lova, Black Mica´s That´s It kom till oss. Hon är efter Ch Branchelwood Aylancoll o Such Black Mica´s That´s for Sure.

Hon har på jaktprov klarat en etta i nkl och blev godkänd i kkl år 2007.

2008 blev hon Su(u)ch har ett flertal BIM och blivit BIS-BIM.


2006 pratade jag med Lena Brattsberg och hörde mig lite för om en labrador kull som hon planerat. Modern var Jch Streamlights Searovers Kitty. Henne hade jag sett på jaktprov i Våmhus, då jag startade Maja några år tidigare.

Kitty hade jag på näthinnan och man kan ju bara få ett ja eller nej då man frågar efter valp och då jag ville ha en tik blev svaret nej. Det fanns inte en chans att kunna få tinga en tik.

När jag senare såg vem Lena tänkt para Kitty med, då fick det bära eller brista. Nord Jch Tasco Brimstone.

Jag ringde och frågade om jag kanske skulle kunna få en valp om jag ändrade mig till en hane. Jo, vi får se när de är födda.

Och visst blev det en hane över och Mason blev hans namn. Searovers Kits Deal.

Han är ur en mkt framgångsrik kull, och Mason är idag SEJCH o NOJCH uppflyttad i ekl,

Våren 2009 startade vi i Naera i Norge och fick första ekl ettan. Han blev också godkänd i KKL för P-O Björk i Håbol på andjakt.

2010 tituleras Mason SEJCH o NOJCH. Tillsammans med Konrad fick han sista ettan i Ekl. för Lasse Johnsson.

Mason har startat i Elitkl. på A-prov o det har resulterat i ett andra pris.


Mason har åtta kullar. Tikarna han parat är Searovers Cosys Kelly, Searovers Ruffling Thea , Moormans Call up Wanda at Moor, Stjärnebergs Hope, Askrikes Quality Rise, Bedgebroke Kestrel, Namusillan o kennel Fågelfinnarens.

Då Wanda skulle paras, passade jag på att ta en parningsvalp, Perry, Moormans Deal Head. En gul hane. Ett lyckokast har det visat sig hittils. Första pris Nkl i Hunneberg 1.5 år o ytterligare start i ökl, senare på hösten, resulterade i ett första pris i ökl. 2012 tog han ytterligare ett första pris, så nu väntar ekl. 2014 var ett dåligt år för Perry, då han drabbades av lungmask o borrelia.

2011 tog Peter en parningsvalp hos kennel Billowitz. Det blev tre valpar i den kullen, varav en gul hane. Solo, Billowhitz Stardeal Solo. 1 ÖKL på jaktprov o vinnare av ökl på Challangecup i Halden 2014 är facit hittils.


2009 köpte Peter in Searover Loading Keeper (Zigge).

Han startade första ggn i Hunneberg 2010 och fick ett första pris i NKL. 2011 fick han två första pris i ökl o godkänd i KKL.


Vi har 2013 beslutat för att placera ut Zigge till Groddens värdfamilj. Zigge är ursnäll, men orkar inte m trycket som ställs på honom när vi arbetar m fler hundar. Så nu är han kung i sin nya famil, Britt-Marie o Roger Jakobsson. Där kommer han få jaga fågel o hjälpa till m klövviltjakterna o  vi får låna honom på våra jakter i Håbol.


27 Maj 2013 fick vi från Lena Brattsberg o Anki Andersson ta hem en labbepojk, Searover Bass Q Caddy. En framåt kul valp. Han klarade av 1 NKL o gjorde bra ifrån sig på WT 2014, bl.a blev han vinnare av Karlstads WT m 90 p.


 

9 Januari 2014 föddes Herman, Moorman`s Kellys Copper Wire. Pappa heter Copperbirch Liffey  o mamma, Moormans T Hazel. Husses hund.


Hemma finns nu, 2015, sex labradorer, SE(j)CH NOJCH Searover Ruffling Konrad (Konrad),SEJCH NOJCH Searover Kits Deal (Mason), Masonsönerna Moormans Deal Head (Perry), Billowitz Stardeal Solo (Solo), Searover Bass Q Caddy (Caddy) o Moormans Kelly´s Copper Wire (Herrman).


Such NuchCerries Gimona

Such BoltiltorpsTonic

Boltiltorps Lorrie

Int SoNuch Sjch

Almanza Born to be Alive

SoNjch Such

Boltiltorps Cardamum

SoNjch Such

Boliltorps Grenache Rose

Such Berenas Magical Star

Tandenbo´s Faboulus Grodden

SE(j)Ch Iliadens Vind

Här m Boltiltorps Rubens Barrichello

SEJCH SUCH

Black Mica´s Extra Vaganza

Such Black Mica´s That´s It

Searover Loading  Keeper.